Antwerp in het verweer tegen 'rampzalige boekhouding'

Dirk Pieters
| 27 reacties
Antwerp in het verweer tegen 'rampzalige boekhouding'
Foto: © SC

Antwerp werd deze week even knock-out geslagen. Een financiële expert meende dat stamnummer 1 een negatief eigen vermogen van 3,7 miljoen euro heeft. De ‘Great Old’ slaat terug.

De club neemt kennis van de publicaties van heden in de geschreven pers omtrent de beweerd ‘rampzalige boekhouding’ zoals vermeend blootgelegd door het recent expertiseverslag waarvan sprake in de pers, meldt Antwerp in een perscommunique.

Ter vrijwaring van haar goede naam en faam en in het belang van de waarheid ziet de club zich evenwel verplicht thans reeds kort te reageren als volgt:

1. De gerechtelijke expertise heeft betrekking op de beginbalans van de VZW RAFC die in 2006 ingevolge de nieuwe wet op de VZW diende te worden neergelegd. Zelfs zou deze balans negatief zijn, wat de club betwist, dan nog betreft dit een momentopname uit het verleden en weerspiegelt dit niet de huidige toestand.

2. De negatieve invalshoek van de gerechtsexpert opzichtens deze beginbalans is het gevolg van het feit dat de gerechtsexpert voorbijgaat aan het begrip permanente financiering, een begrip eigen aan de VZW-wetgeving. Dit begrip permanente financiering betekent dat de door derden aan de club ter beschikking gestelde middelen dienen beschouwd als een duurzame ondersteuning van de werking van de club welke zolang de werking van de club het vereist, niet zullen worden teruggenomen. Diegenen die deze middelen ter beschikking hebben gesteld , zijn daarvan op de hoogte en hebben zich daar mee akkoord verklaard. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties