Koeman heeft er alle vertrouwen in

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Koeman heeft er alle vertrouwen in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandag werd Ronald Koeman officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van AZ. Na afloop van de persconferentie tekende hij een tweejarig contract bij de landskampioen.

Koeman verklaarde ontzettend blij te zijn dat hij terug aan de slag kan gaan als trainer. Het verheugt hem dan ook dat hij bij de landskampioen kan gaan werken. "Ik volg AZ al wat langer en mijn indrukken zijn goed. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in het kampioenschap. En wie wil er nou niet bij de landskampioen werken?”

Van Gaal

“Ik volg een grote trainer op. Dat is een compliment voor Van Gaal, maar ook voor mij", aldus Koeman. Dat hij de succestrainer Van Gaal moet opvolgen, ziet hij niet als een probleem. "Een aantal jaar geleden heb ik bij PSV de succesvolle Guus Hiddink opgevolgd. Dat is toen ook goed gegaan, ik heb er dus alle vertrouwen in.”

Champions League
 

AZ komt komend seizoen uit in de Champions League, een strijdtoneel waarop Koeman zowel als speler en als trainer de nodige successen boekte. Zo won hij als speler van PSV en FC Barcelona de Europa Cup 1, en als trainer van Ajax, Benfica en PSV bereikte hij de kwartfinales. "Er zijn niet veel trainers die na tien jaar meer dan 45 Champions League-duels op hun naam hebben staan. Ik hoop mijn ervaring als speler en trainer te kunnen overbrengen op de spelersgroep." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties