Advocaat geeft bond ja-woord

Anthony Van der Planken
| 66 reacties
Advocaat geeft bond ja-woord
Foto: © SC

Dick Advocaat heeft de bond zijn ja-woord gegeven. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De Nederlander wordt dus de nieuwe bondscoach.

Een handtekening is er nog steeds niet gezet, maar de bond ontving gisteren wel een mail van de raadsman van Advocaat, waarin die zijn definitief ja-woord gaf. "We zijn er", bevestigt bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Er is geen enkel twistpunt meer, alleen de handtekening moet nog worden gezet. Het contract is inderdaad nog niet getekend, maar we praten nu over zaken waar een overeenkomst niet meer voor zal worden opgeblazen."

Het is dus nog even wachten op de handtekening van Advocaat, maar het heeft er dus alle schijn van dat hij op 1 januari start als de nieuwe Belgische bondscoach. De Nederlander wacht een jaarsalaris van 600.000 euro, een stuk minder dan de 7,5 miljoen die hij bij Zenit verdient.

Tot de komst van Advocaat blijft Frank Vercauteren interim-bondscoach. De kans is reëel dat Vercauteren daarna bij de Rode Duivels blijft. Advocaat wil immers graag een assistent die zich vlot kan uitdrukken in het Frans. De Nederlander neemt met Bert Van Lingen wel nog een andere hulptrainer mee. Daardoor is er wellicht geen plaats meer voor keeperstrainer Theo Custers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties