Castro is de held van Roda JC

Jimmy Wouters
| 5 reacties

Roda JC blijft na een ware thriller in de Eredivisie. De Limburgers geraakten pas na het nemen van strafschoppen voorbij Cambuur. De grote held was Bram Castro die de beslissende penalty van De Vries stopte.

Nadat beide ploegen elkaar tot tweemaal toe in evenwicht hielden, moesten Cambuur en Roda in een derde wedstrijd uitmaken wie komend seizoen in de Eredivisie speelt. Het werd in Leeuwarden een ware thriller.

Ondanks een zwaar gehavend elftal begon Roda hevig aan het duel en zag het onder meer een poging van de lijn gehaald worden. Na een kwartier nam Cambuur echter het initiatief over en kwamen de Limburgers in de problemen. De 1-0 van Cambuur na een dik halfuur spelen was dan ook verdiend. Sander Van der Heide zette vanaf rechts voor en El Khalifi kon geheel vrijstaand binnenkoppen.

Roda zocht in de tweede helft de aanval, maar slaagde er niet in om echte kansen bij elkaar te spelen. De Limburgers zagen de Jupiler League naderen en probeerden met een slotoffensief alsnog de bakens te verzetten. Dat lukte want in de 86e minuut slaagde Bodor er alsnog in doelman Van der Vlag te verslaan.

In de verlengingen kwam Roda dan via een afstandsschot van Hadouir op voorsprong. Cambuur leek uitgeteld, maar na een ongelukkig handsspel van Delorge verdween de bal op de stip. Michael Janssen bleef uiterst koel vanaf en bracht Cambuur twee minuten voor affluiten op 2-2.

Voor het eerst in de historie van de play-offs moesten strafschoppen uitwijzen wie komend seizoen in de Eredvisie mocht aantreden. Daarin groeide Bram Castro uit tot de grote held door de laatste penalty van De Vries te stoppen. (AN)