Anthony Van Loo herstelt goed van hartstilstand

Steurbaut Kersten
| 35 reacties
Anthony Van Loo herstelt goed van hartstilstand
Foto: © SC

Anthony Van Loo is al terug aan de beterhand. De Roeselare-verdediger kreeg net voor de rust tijdens de eindrondewedstrijd tussen Roeselare en Antwerp een hartstilstand. Een defibrillator redde het leven van de 20-jarige voetballer.

Vorige zomer werd tijdens een cardiologisch onderzoek bij Van Loo een hartafwijking vastgesteld. De beloftevolle verdediger vreesde voor het einde van zijn voetbalcarrière, maar liet een defibrillator installeren. “Ik wil niet doodvallen op het veld zoals Antonio Puerta”, verkondigde Van Loo voor de operatie.

 

De defebrillator heeft zondagmiddag zijn nut bewezen. Van Loo wou net voor de rust een inworp nemen voor Roeselare, maar zeeg zonder enige reden tegen de grasmat van Schiervelde. Wat volgde waren beangstigende beelden.

 

Het hart van Van Loo stond drie tot vier seconden stil. De ogen van de verdediger draaiden weg en Van Loo maakte enkele epileptische bewegingen – de defebrillator had de jonge voetballer nieuw leven ingeblazen.

 

Van Loo werd afgevoerd naar het Heilig Hart-ziekenhuis van Roeselare voor een medisch onderzoek en stapte om 18u43, exact twee uur nadat hij de dood in de ogen keek, de feestende kleedkamer van de West-Vlamingen binnen. Hij was te aangeslagen om een reactie te geven. De toekomst van de voetballer Van Loo is twijfelachtig. (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties