Jonge Belgen blikken Zweden in

De Nijs Michael
| 9 reacties
Jonge Belgen blikken Zweden in
Foto: © SC

België maakt nog steeds kans op een plaatsje op het EK-19 in Oekraïne. In de laatste kwalificatieronde voor de eindronde van het EK werd eerder al gewonnen van Ierland. Gisteren zetten de jonge Belgen ook hun collega's uit Zweden opzij.

België had niet de minste moeite met Zweden. Guillaume François zette de jonge Rode Duivels al snel op rozen. Nog voor de rust was de partij helemaal gespeeld. Eden Hazard verdubbelde de score, waarna François en Christian Benteke (foto) de score uitdiepten tot 4-0. Na de pauze zette diezelfde Benteke de 5-0-eindscore op het bord.

België staat zo samen met Zwitserland aan de leiding. De Zwitsers wonnen gisteren met 1-6 van Ierland en hebben zo net als de Belgen twee wedstrijden gewonnen. Woensdag mogen beide landen onder elkaar uitmaken wie de groepswinst én het daarbij horende ticket voor het EK-19 (21 juli - 2 augustus) in Oekraïne grijpt.

Opstelling België: Coppens, Daeseleire (62' Geurden), Boyata, Kocabas, Durwael, Phiri (72e Vanaken), François, De Pauw, Hazard (66' De Bruyne), Bourdouxhe, Benteke.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties