Gastland en drie toplanden halen halve finales

Yves Dekoning
| 3 reacties
Gastland en drie toplanden halen halve finales

De halve finalisten op het Europees Kampioenschap onder 21 jaar zijn gekend. Gastland Zweden mag met drie toplanden bepalen wie de sterkste is.

In groep A kwalificeerden Italië en Zweden zich voor de halve finale. De Italianen wonnen met 1-2 tegen Wit-Rusland. Ze domineerden de partij maar moesten lang wachten op de twee treffers van Robert Acquafresca om een verrassende achterstand om te buigen in een zege. Sergei Kislyak had Wit-Rusland op voorsprong gebracht. Zweden had minder last met Servië dat de wedstrijd met negen man moest uitspelen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor het gastland. Marcus Berg blonk uit met twee doelpunten.

Engeland en Duitsland trokken in groep B aan het langste eind. Een gelijkspel volstond voor beiden in het laatste duel en het werd 1-1. Hierdoor was de overwinning van Spanje tegen Finland (2-0) een maat voor niets. De Spanjaarden moest met vier goals verschil winnen en hopen op een nederlaag van de Duitsers. Ze gingen vechtend ten onder, maar kwamen duidelijk te kort dit tornooi.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws