Lyon zwicht voor geld van Real Madrid

De Nijs Michael
| 26 reacties
Lyon zwicht voor geld van Real Madrid
Foto: © SC

Real heeft een nieuwe toptransfer gerealiseerd. Karim Benzema, afgelopen seizoen aan de slag bij Olympique Lyon, maakt de overstap naar de Primera Division. Lyon weigerde de transfer aanvankelijk, maar bereikte woensdagavond alsnog een akkoord met Real.

Karim Benzema debuteerde in het seizoen 2004/2005. De aanvaller van Olympique Lyon heeft er intussen 112 wedstrijden in de Ligue 1 opzitten, hij vond daarin 43 keer de weg naar doel. Naast Real Madrid hengelde ook Manchester United nadrukkelijk naar de diensten van de 21-jarige aanvaller, maar de Engelsen vissen dus achter het net. 

Real bevestigt via de website dat er een akkoord bereikt is met Lyon, naar verluidt tellen de hoofdstedelingen 35 miljoen euro neer voor de Franse international. Benzema moet wel nog de medische testen doorstaan. Als die goed verlopen, tekent de aanvaller een zesjarig contract bij de Spaanse grootmacht.

Benzema is zeker niet de eerste grote aankoop van Real Madrid deze zomer. Onlangs haalden de Madrilenen ook Kaká, Cristiano Ronaldo en Raul Albiol binnen, Manuel Pellegrini werd aangesteld als nieuwe trainer. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties