Vandendriessche wellicht nationale doelmannentrainer

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Vandendriessche wellicht nationale doelmannentrainer
Foto: © SC

Francky Vandendriessche (foto) wordt allicht de nieuwe trainer van de doelmannen van de nationale ploeg. Hij zou er Theo Custers opvolgen wiens contract niet werd verlengd.

Jean-Marie Phillips, de CEO van de Belgische voetbalbond, geeft in de kranten toe dat Francky Vandendriessche een grote kandidaat is om de doelmannen van de nationale ploeg te trainen. De ex-keeper van onder meer Excelsior Moeskroen en Cercle Brugge zou dat overigens een grote eer vinden. Vandendriessche is momenteel de doelmannentrainer van kersvers tweedeklasser AEC Bergen.

"Ik heb ook al gehoord dat ze aan mij denken. Volgende week zou er een gesprek gepland zijn", aldus Vandendriessche. De doelman was zelf ooit een keer international. Dat was in Kroatië waar de nationale ploeg met 4-0 werd afgedroogd. Vandendriessche keepte toen wellicht de slechtste wedstrijd uit zijn carrière. "Daardoor kan ik me beter inleven als een van mijn doelmannen flatert. Ik weet hoe je daarmee om moet gaan. Dat maakt van mij een betere keeperstrainer", besluit Vandendriessche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties