Schulden remmen Arsenal af

Yves Dekoning
| 4 reacties
Schulden remmen Arsenal af

De schuldenberg in de Premier League is ontzettend groot. Ook de topploegen delen in de malaise, bij Arsenal zijn de gevolgen al enkele jaren voelbaar.

Chelsea, Manchester United, Liverpool en Arsenal dragen elk een serieuze schuldenlast. Bij de Gunners zou dit volgens enkele specialisten zelfs tot gevolg hebben dat ze de rest niet meer kunnen volgen op de transfermarkt. Arsenal zou ruim 400 miljoen euro geleend hebben bij de banken. Dit was vooral nodig om de bouw van hun nieuwe Emirates Stadium te financieren. 

Het verschil met de andere drie Engelse topclubs is dat Arsenal niet in buitenlandse handen is. Chelsea heeft een Russische geldschieter terwijl Manchester United en Liverpool in Amerikaans bezit zijn. Bij Chelsea gaat het om meer dan 800 miljoen euro schulden. Hierbij gaat het wel om een "zachte" lening van Roman Abramovich, waarbij het onduidelijk is of hij dat geld ooit allemaal terug wil.

Arsenal zou er het slechts voorstaan en dat uit zich op de transfermarkt. Terwijl andere clubs jaarlijks meer uitgeven aan spelers dan ze binnenkrijgen, loopt het bij de Gunners break even. De Londense topclub zou hierdoor niet meer met de anderen kunnen concurreren op de transfermarkt. Volgens het bestuur is er geen probleem en zullen de schulden mooi worden afgelost, maar Arsenal kijkt tegen enkele moeilijke jaren aan.

Door de financiële crisis zouden de inkomsten lager liggen dan verwacht. Zo moet Highbury worden afgebroken om er appartementen te bouwen, maar de prijzen voor woningen zijn sterk gedaald in Engeland. Alisher Usmanov, één van de aandeelhouders, had al aangeboden om in ruil voor meer aandelen een deel van de schulden op zich te nemen. Hierdoor zou er terug meer geld voor transfers vrijkomen.





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties