Officieel: De Smet voor vijf jaar naar Gent

Officieel: De Smet voor vijf jaar naar Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vrijdag bekrachtigd in de vorm van een contract: Stijn De Smet trekt de komende vijf seizoenen het shirt van AA Gent aan.

Na het vertrek van Bryan Ruiz heeft KAA Gent zich versterkt met Stijn De Smet. De creatieve middenvelder bindt zich de komende vijf jaar aan de Buffalo’s.

 

De Smet speelde al sinds zijn twaalf jaar bij Cercle Brugge. Na er de jeugdreeksen te hebben doorlopen, maakte hij zijn debuut in het A-elftal op 21 december 2003 tegen KVC Westerlo.

 

In totaal speelde De Smet meer dan 160 wedstrijden in het eerste elftal van groen-zwart. Daarin trof hij 35 keer raak. Vorig jaar werd de 24-jarige speler ook voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels en in de zomer van 2008 maakte hij deel uit van de Olympische belofteploeg in Peking.

 

Lang zal aanvallende middenvelder zijn gewezen ploegmaats niet moeten missen, want op zondagavond 2 augustus neemt Cercle het in zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie thuis al meteen op tegen het AA Gent van De Smet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties