Gerrard is een uitstekend bokser

Yves Dekoning
| 6 reacties
Gerrard is een uitstekend bokser
Foto: © SC

Steven Gerrard is voor de rechtbank verschenen naar aanleiding van de vechtpartij waarvoor hij eind december 2008 even in de cel zat. De openbare aanklager haalde zwaar uit naar de voetbalster.

 
Steven Gerrard vierde op 29 december de overwinning (5-1) van Liverpool FC tegen Newcastle. Hij kreeg het aan de stok met de 34-jarige Marcus McGee. Die kreeg enkele rake klappen en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Gerrard pleit onschuldig en beweert dat hij uit zelfverdediging handelde.

De ruzie ging over de controle over de muziek. Volgens McGee was Gerrard arrogant toen hij het apparaat om de muziek te veranderen aan hem vroeg. Daarom zou hij geweigerd hebben. Gerrard keerde terug naar zijn vrienden, maar kwam even later terug. Daarop ontstond een schermutseling waarbij John Doran (een vriend van Gerrard) een elleboogstoot uitdeelde. Ook zou Gerrard als een volleerd bokser enkele snelle slagen hebben uitgedeeld en volledig door het lint zijn gegaan.

Openbaar aanklager David Turner zei in zijn betoog: "Meteen na de uithaal van John Doran ging ook Gerrard in de aanval. Hij pakte uit met enkele goed getimede uppercut punches, uitgevoerd met de stijl van een professionele bokser." Volgens Turner is er geen twijfel dat Gerrard McGee sloeg en moet de jury beslissen of dat uit zelfverdediging was of niet. "Gerrard verloor totaal zijn zelfcontrole."

De jury kreeg ook beelden te zien waarop de feiten te zien zijn. Eerst waren Gerrard en zijn vrienden aan het zingen en dansen. Daarna volgt het gesprek met McGee en uiteindelijk staat ook het gevecht op de band.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties