Charleroi: Opnieuw een grijs seizoen

Dirk Pieters
| 6 reacties
Charleroi: Opnieuw een grijs seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Geen kampioen, geen Europees voetbal en geen finale van de Beker van België gewonnen. Toch droomt men daar bij Charleroi nog steeds van, maar afgelopen seizoen werd er amper gefeest. De Zebra's eindigden op de twaalfde plaats in het klassement. Geen flitsen van Cyril Thereau bij Charleroi, zoals trainer Thierry Siquet had voorspeld. De Schotse trainer John Collins deed het iets beter, maar echt swingen deed het Stade du Pays nooit.

* TRANSFERS

Charleroi wist alvast één mooie transfer te versieren. Het plukte sterkhouder Alessandro Cordaro (foto) weg bij Bergen. De middenvelder moet de nieuwe draaischijf worden van de Zebra’s. Met Diogo haalde de club dan weer een groot dribbelwonder binnen. De Braziliaan werd vorig jaar verkozen tot beste zaalvoetballer van België. Of hij het ook kan waarmaken op het veld blijft een vraagteken.

Charleroi ging uiteraard ook weer winkelen in Frankrijk. Zo strikte het met Sébastien Chabbert een vervanger voor Bertrand Laquait (Croix de Savoie). De 31-jarige nieuweling wacht de zware taak om zijn voorganger te doen vergeten. Ook zijn 26-jarige ploegmaat, de verdedigende middenvelder Maxime Brillaut, komt de rangen versterken.

Charleroi zag toch enkele spelers vertrekken. Met Fabien Camus verliezen de Zebra's alvast heel wat voetballend vermogen op het middenveld. De middenvelder vertrok samen met Torben Joneleit naar Racing Genk. Ook het vertrek van Christophe Gregoire is een streep door de rekening. Salaheddine Sbai opteerde voor Nimes. En er is natuurlijk doelman Bertrand Laquait, die naar zijn thuisland trok.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT

Diogo werd vorig jaar verkozen tot beste zaalvoetballer van België, maar werd nadien uitgewezen. De zaalvoetballer had geen verblijfsdocumenten bij zich tijdens een controle. Na een kort verblijf in Brazilië, ondertekende hij een contract bij Charleroi. Diogo speelde van zijn veertiende tot zijn zestiende veldvoetbal bij de beste ploegen van zijn regio: Cruzeiro, Atletico en America.

* VERWACHTINGEN

Stéphane Demol wacht een moeilijk eerste seizoen bij Charleroi. De nieuwe coach kreeg van zijn bestuur de opdracht om mee te strijden voor een plek bij de kampioenschapsplay-offs, maar die ambitie blijkt niet uit de transfers. Laquait, Camus, Joneleit en Grégoire zochten allemaal andere oorden op, zonder dat er volwaardige vervangers werden gehaald. De degradatie ontwijken moet lukken, maar meer zit er wellicht niet in voor Charleroi.

* PROGNOSE

Veertiende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties