Sivasspor moet topspits Yildiz wellicht missen

De Nijs Michael
| 7 reacties
Sivasspor moet topspits Yildiz wellicht missen

Anderlecht heeft heel wat katten te geselen in de aanloop naar de partij tegen Sivasspor, maar ook de tegenstander van vanavond heeft de nodige problemen. Zo is topaanvaller Mehmet Yildiz bijzonder onzeker voor de heenwedstrijd.

"Dat was hun targetman, een jongen die makkelijk twee à drie verdedigers aan de praat kon houden", zegt Fuat Capa, coach van het Nederlandse MVV, Turkse Belg en kenner van de Turkse SüperLig, in HLN.

Yildiz wordt vanavond wellicht vervangen door Ersen Martin. "Ook naar hem zullen ze de lange bal spelen", voorspelt Capa. "Want dat is het spel van Sivasspor. Stevig verdedigen, de lange bal van achteruit en dan snel aansluiten vanuit de tweede lijn. De voorbereiding van Sivasspor is niet verlopen zoals verwacht. Het was niet goed. Blijkbaar kost het toch wat tijd om een blok te smeden. Maar toch verwacht ik dat ze met een groot hart zullen spelen. Doen ze altijd, dat is ook hun sterke punt."

Toch heeft Anderlecht de grootste kans om zich te kwaliferen volgens Capa. "De spelers van Anderlecht hebben veel meer internationale ervaring en individuele klasse dan hun collega's van Sivasspor. Maar als er onderschatting in het spel sluipt, weet je nooit", aldus de coach van MVV.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties