Anderlecht al zeker van 3,1 miljoen euro

De Nijs Michael
| 8 reacties
Anderlecht al zeker van 3,1 miljoen euro

Anderlecht moet in de laatste voorronde van de Champions League voorbij Olympique Lyon raken als de Brusselaars naar de poules van het kampioenenbal willen. Een uitschakeling is echter geen ramp, want paars-wit is nu al zeker van 3,1 miljoen euro.

Anderlecht plaatste zich in de derde voorronde van de Champions League ten nadele van het Turkse Sivasspor voor de laatste voorronde. Die overwinning legt paars-wit geen windeieren, want de kwalificatie voor de vierde voorronde levert meteen 2,1 miljoen euro op.

Dat komt deels door het feit dat de vierde voorronde van het kampioenenbal al opgenoemen is in het tv-pakket, waardoor Anderlecht dus ook tv-inkomsten krijgt. De wedstrijd is bijgevolg zeker op televisie te volgen. 

Als paars-wit in de laatste voorronde sneuvelt tegen Lyon, is het sowieso geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Dat levert de Brusselaars nog eens één miljoen euro op. Indien Anderlecht zich plaatst voor de Champions League, mogen de Brusselaars nog eens 7,3 miljoen euro bijschrijven op hun bankrekening.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties