Kerk waarschuwt voor teveel voetbal

Jimmy Wouters
| 5 reacties
Kerk waarschuwt voor teveel voetbal
Foto: © SC

De Duitse voetbalbond heeft vanaf dit seizoen de kalender van de 1. en 2. Bundesliga grondig hervormd, waardoor er praktisch het hele weekend gevoetbald wordt. De Duitse Kerk waarschuwt alvast voor teveel voetbal.

De Duitse voetbalbond DFB heeft dit seizoen de aanvangstijden van de wedstrijden van de eerste en tweede klasse zo ingedeeld dat er op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf één uur ’s middags tot acht uur ’s avonds wedstrijden worden gespeeld.

"Het gevaar bestaat dat het in gezinnen alleen nog maar om voetbal draait”, aldus Heiner Koch, hulpbisschop van het Duitse aartsbisdom Keulen, over het nieuwe wedstrijdschema van de Duitse voetbalcompetitie in een interview met Domradio.


Koch, zelf ook een echte voetbalfan en fanatiek supporter van Fortuna Düsseldorf, wil de Duitsers alvast waarschuwen voor teveel voetbal. "Ik ga zelf ook graag naar een wedstrijd. Maar als het zover komt dat iemand van vrijdag tot zondag continu naar het voetbal gaat zitten kijken dan heb je een probleem.”

De Duitse Kerk vreest nu dat het overaanbod van voetbal zal wegen op het gezinsleven en roept de Duitsers op om bewuste keuzes te maken. (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties