Revierderby tussen Schalke en Bochum

Philippe Crols
| 0 reacties
Revierderby tussen Schalke en Bochum
Foto: © SC

Zondag staan de laatste twee wedstrijden van de tweede speeldag in de Bundesliga op het menu. Schalke en Bochum nemen het in een derby tegen elkaar op, Mönchengladbach geeft thuis Hertha BSC partij.

Gladbach zonder zijn Belgen

Borussia Mönchengladbach heeft te kampen met personeelsproblemen. Zoals u weet zijn onze landgenoten Logan Bailly en Filip Daems voor lange tijd out. Zondagmiddag komt ook Michael Bradley niet in actie. Bovendien is Dante Bonfim geschorst. Daardoor komt nieuwkomer Marcel Meeuwis voor het eerst in de ploeg.

Bij de bezoekers uit Berlijn beschikt Lucien Favre over heel wat jonge jongens. De hoofdstedelingen willen een zes op zes, maar moeten het nog steeds doen zonder nieuwkomer Rasmus Bengtsson. Die is nog niet volledig fit.

De statistieken zijn alvast in het voordeel van de bezoekers. Van de elf laatste onderlinge partijen won BMG er slechts eentje.


Derby tussen Schalke en Bochum

Schalke en Bochum begonnen relatief goed aan het seizoen. Bochum boog tegen Gladbach een 0-3-achterstand nog om in een gelijkspel en Schalke won bij Nürnberg. Zondag nemen beide teams uit het Ruhrgebied het tegen elkaar op.

Schalke haalde eerder deze week nog twee nieuwkomers naar de Veltins Arena, Mineiro en Lubos Hanzel. Die laatste debuteert zondag allicht nog niet, want hij heeft volgens Felix Magath (foto) nog een conditionele achterstand. Mineiro zou wel in actie kunnen komen. Christian Pander en Jermaine Jones spelen sowieso niet, want zij zijn geblesseerd.

Bochum moet het zien te redden zonder Mergim Mavraj. Matias Concha neemt mogelijk zijn plaats achteraan in. Zlatko Dedic, een nieuwe aanvaller, start mogelijk aan de Revierderby.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties