Göteborg en Helsingborg delen de punten

viki meeuwis

In de Allsvenskan werden gisteren nog twee wedstrijden van de negentiende speeldag afgewerkt.

De topper van dit weekend was wellicht de ontmoeting tussen IFK Göteborg en Helsingborg, beide ploegen zijn nog in de running voor de landstitel. Göteborg domineerde in de eerste helft. Op het half uur wisten Sebastian Eriksson, op aangeven van Tobias Hysén, en Erik Lund de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong te brengen. Kort na de rust echter kon René Makondele al vlug tegenprikken. Twintig minuten voor het einde slaagde hij erin om de gelijkmaker te scoren waardoor beide ploegen met slechts een puntje tevreden moesten zijn. Göteborg staat weliswaar op de eerste plaats met 36 punten maar kon dus geen afstand nemen van Elfsborg dat wel won. Helsingborg staat derde met 35 punten.

Brommapojkarna kreeg Trelleborg op bezoek. De thuisploeg kwam in de eerste helft op achterstand na een goal van Andreas Wihlborg. Kort daarna wist Olof Guterstam de gelijkmaker te scoren. Net voor de rust kwam de thuisploeg opnieuw op achterstand nadat Andreas Drugge de bal tegen de netten knalde. In de slotfase van de match wist Pär Asp echter de 2-2 op het bord te zetten waardoor ook de tweede wedstrijd van deze zondag op een gelijkspel eindigde.