Scheidsrechterlijke blunder van formaat (VIDEO)

Scheidsrechterlijke blunder van formaat (VIDEO)

Bristol City - Crystal Palace eindigde afgelopen weekend op 1-0. Een wedstrijd in de Engelse tweede klasse zonder veel geschiedenis, ware het niet dat scheidsrechter Rob Shoebridge een overduidelijke goal van bezoeker Freddie Sears niet goedkeurde.

Bij een 0-0-stand belandde een verre trap van de bezoekende doelman bij Freddie Sears. Hij leek de score te openen, maar scheidsrechter Rob Shoebridge dacht daar anders over. De spelleider meende dat de bal via de paal terug in het spel was gekomen. Daar had Shoebrigde het helemaal mis. De trap van Sears kwam via de ijzeren staaf aan de achterkant van het doel terug in het veld (foto).
Een pijnlijke beslissing, zeker omdat Bristol uiteindelijk nog met 1-0 won. Shoebridge werd inmiddels op non-actief gezet. 

Bij gebrek aan bewegende beelden hebben we een filmpje uit de oude doos van onder het stof gehaald. Het betreft een wedstrijd tussen Dundee United en Patrick Thistle. Na 1 minuut en 17 seconden gebeurde er iets soortgelijks als afgelopen weekend. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties