Vogts mag niet naar Zenit Sint-Petersburg

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vogts mag niet naar Zenit Sint-Petersburg
Foto: © SC

Berti Vogts (foto), momenteel de bondscoach van Azerbeidzjan, mag geen coach worden van Zenit Sint-Petersburg. De Duitser krijgt geen toestemming van de voetbalbond van Azerbeidzjan.

Berti Vogts zou een van de kandidaten geweest zijn om de Nederlander Dick Advocaat op te volgen bij de Russische club Zenit Sint-Petersburg. De club was bereid om een afkoopsom te betalen, maar stuitte op een njet van de voetbalbond van Azerbeidzjan.

Het contract van Vogts in Azerbeidzjan loopt op het einde van dit jaar af en zou automatisch verlengd worden mocht het land zich plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Daar is nu al lang geen sprake meer van waardoor Vogts per 1 januari in principe een vrij man is. Bij Azerbeidzjan zijn ze evenwel van plan om nieuwe gesprekken op te starten met Vogts om zijn contract in de voormalige Sovjetrepubliek te verlengen.

Zenit Sint-Petersburg blijft zoeken naar een nieuwe trainer. Er zijn al heel wat namen genoemd. Zo werden de Italianen Roberto Mancini, Claudio Ranieri en Luciano Spalletti al geciteerd als nieuwe oefenmeester. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties