Cercle pakt eerste overwinning bij Moeskroen

Frank Gielen
| 15 reacties

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft zijn eerste overwinning beet. Het won met het kleinste verschil op het veld van Moeskroen.

Moeskroen, dat mits winst een goede zaak kon doen in het klassement, en Cercle, nog steeds op zoek naar de eerste driepunter, maakten er op Le Canonnier een matige partij van. In de beginfase kon de thuisploeg een paar keer dreigen met afstandschoten maar doelman Coppens moest niet echt in actie komen. Op het kwartier moest de jonge doelman wel een vrije trap van Moreno wegboksen.

Cercle stelde daar zelf weinig tegenover. Jaycee, de topschutter bij Moeskroen, bleef zowat de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, maar tot scoren kwam de spits niet. Tien minuten voor de rust kwam Cercle 0-1 voor via Foley. Tegen de gang van het spel in bracht Buffel de bal knap voor en kopte Foley makkelijk binnen.

De tweede helft bood weinig beterschap in vergelijking met de eerste. Moeskroen bleef proberen om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet. Trainer Djukic bracht enkele nieuwe krachten in maar ook deze konden het tij niet mee keren. Cercle hield al bij al makkelijk stand en kreeg in de slotfase nog de kans op 0-2 maar Bozovic schoot op de paal.

Zo heeft Cercle zijn eerste overwinning beet en kan het rustig toeleven naar de derby die op de volgende speeldag plaatsvindt. (AN)