Dinamo Boekarest mag blij zijn met milde straf

Dinamo Boekarest mag blij zijn met milde straf

Dinamo Boekarest mag opgelucht adem halen. De Europese voetbalbond UEFA besliste dat de club zijn volgende drie Europese thuiswedstrijden zal moeten afwerken zonder publiek. Gevreesd werd voor drie jaar uitsluiting in Europa.

De straf van de UEFA komt er nadat de Europese heenwedstrijd tussen Dinamo Boekarest en Slovan Liberec enkele minuten voor tijd werd stilgelegd door de Oostenrijkse scheidsrechter Thomas Einwaller. De Tsjechen waren net op 0-2 gekomen en dat konden de Roemeense toeschouwers niet verkroppen en ze klommen over de afsluiting. De spelers moesten naar de kleedkamers vluchten.

Dinamo Boekarest mag nu zijn volgende drie Europese thuiswedstrijden niet in eigen huis afwerken. Ook werd de 0-2-uitslag omgezet in 0-3 en moeten de Roemenen ook nog een boete van 500.000 euro betalen. Als Dinamo Boekarest in de komende twee jaar nog eens negatief in het nieuws komt, komt er nog een extra wedstrijd zonder publiek bij. Dinamo heeft nog drie dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de UEFA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties