Van Gaal: "Dan stap ik op"

Nico Wieme
| 7 reacties
Van Gaal: "Dan stap ik op"
Foto: © SC

Uitgerekend op de dag dat Arjen Robben de overstap van Real Madrid naar Bayern München maakte, heeft Louis Van Gaal over een mogelijk opstappen bij de Duitse recordkampioen gesproken.

Bayern maakte vrijdag de komst van Arjen Robben bekend. De Nederlandse middenvelder verlaat Real Madrid voor 24 miljoen euro. Robben moet Bayern terug naar boven loodsen, want de Zuid-Duitsers vertoeven momenteel op de veertiende plaats in het klassement. Een logisch gevolg is dat de coach, Louis Van Gaal, onder druk staat, al ontkent de Nederlandse oefenmeester dit laatste.

"Ik zal nooit onder druk staan", aldus Van Gaal tijdens een tv-interview. "Ik heb al tijdens mijn eerste persconferentie gezegd dat het voor iedereen een moeilijk proces zou worden. Ook bij Ajax en AZ ben ik slecht begonnen, maar ik heb nadien mooie resultaten kunnen voorleggen."

Zit Van Gaal dan niet op de wip bij Bayern? "Dat hangt van het vertrouwen van het bestuur, de spelers, de media en ook het publiek af. Daaraan kan ik niets veranderen. Als zij geen vertrouwen in mij hebben, is het over. Dan stap ik op."

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge stelde zijn coach in Bild meteen gerust. "Hij heeft ons vertrouwen, anders was hij niet de trainer van Bayern."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties