Klas Ingesson verbreekt de stilte

viki meeuwis
| 2 reacties
Klas Ingesson verbreekt de stilte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele maanden geleden werd bekend dat Klas Ingesson aan leukemie leed. De voormalige speler van KV Mechelen maakte dat nieuws toen zelf bekend. Vanaf dan concentreerde hij zich vooral op zijn herstel.

In mei werd de diagnose vastgesteld in het Universitaire Ziekenhuis van Linköping. Het bleek te gaan om een agressieve variant van leukemie.

Op dit moment gaat het iets beter met hem en in een interview met Nyheter 24 vertelde Ingesson openhartig over zijn ziekte. “Momenteel gaat het goed met mij en wacht ik op het resultaat van de stamceltransplantatie die ik in juli onderging”, aldus Ingesson.

Ingesson is nog steeds iemand die in Zweden in het voetbalgeheugen gegrift staat, zijn belangrijk aandeel in het behalen van de derde plaats in het WK van 1994 is veel mensen bijgebleven. Dat merkte hij ook aan alle steunbetuigingen die hij ontving. Zo werd er onder andere een Facebookgroep opgericht waar mensen hun wensen konden achterlaten. Die groep telt op dit moment ongeveer 30.000 leden.

“Ik ben heel dankbaar voor alle steun die ik gekregen heb. Ik vind het moeilijk om te omschrijven wat het die steun voor mij betekend heeft maar het deed me enorm goed en dankzij die steun van zoveel mensen heb ik mijn goed humeur kunnen bewaren. Dat is belangrijk tijdens het herstelproces, dat je positief ingesteld bent. Het doet enorm deugd om te weten dat zoveel mensen mij steunen”, besluit Ingesson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties