Elfsborg laat punten liggen

viki meeuwis

Gisteren stond in de Allsvenskan de aftrap van de 22e speeldag op het programma.

Titelkandidaat Elfsborg kreeg Gais op bezoek in de Borås Arena. Het werd geen leuke ervaring voor Elfsborg dat twee belangrijke punten liet liggen. De thuisploeg vocht hard en creëerde verschillende goede kansen maar het leverde hen niet de verhoopte drie punten op.

Vooral in de eerste helft was het al Elfsborg wat de klok sloeg. Anders Svensson wist kort voor de rust de thuisploeg op voorsprong te brengen. Elfsborg maakte dan de fout om de Braziliaan Wanderson teveel ruimte te geven die daar gretig gebruik van maakte om de gelijkmaker binnen te werken. Na de pauze was het weer Elfsborg dat het best begon en het was aan keeper Dime Jankulovski te danken dat Gais niet meer doelpunten moest slikken. Invaller Amadou Jawo won het duel met verdediger Angus en wist zo Elfsborg weer op voorsprong te brengen. In de slotfase wist Eyjolfur Hedinsson alsnog Gais op gelijke hoogte te brengen waardoor Elfsborg met slechts een punt tevreden moest zijn.

Kalmar dat uit bij Trelleborg moest spelen, bewees dan weer dat het ook zonder de broers Elm goed kan presteren. Het eerste doelpunt viel nadat Peter Abelsson de bal slecht weg werkte. Santos reageerde snel en kon de bal achter keeper Noring in doel werken. Na de pauze viel de gelijkmaker via Andreas Wihlborg. Het geluk voor de thuisploeg was van korte duur want Abiola Dauda slaagde erin om de bal vanuit een moeilijke hoek in doel te werken. In de slotfase kreeg Daniel Mendes nog twee goede kansen maar de bal ging op de lat en op de paal in een tijdspanne van een minuut. Het bleef 2-1 in het voordeel voor Kalmar dat nu aan de leiding gaat in de Allsvenskan.