Groep K: PSV gelijk, Cluj aan de leiding

Dirk Pieters

PSV kwam donderdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Sparta Praag. Pas in de slotfase vonden beide teams de weg naar het doel en werd het nog 2-2. Cluj wist wel te winnen en staat zo na één speeldag meteen aan de leiding.

Sparta Praag - PSV 2 - 2

De eerste zeventig minuten waren niet al te best, maar het einde van de wedstrijd mocht er wel zijn. Roman Hubnik kopte een kwartier voor tijd de thuisploeg op voorsprong, maar invaller Jonathan Reis zette vijf minuten later de bordjes opnieuw in evenwicht.  Een defensieve fout van Timmy Simons kon PSV de zege kosten want Martin Zeman schoot de 2-1 op het bord. Gelukkig was Reis in vorm. De invaller ging, tot verbazing van iedereen, in de negentigste minuut een beslissende penalty nemen. Reis faalde niet en bezorgde zo PSV in extremis nog een punt.

FC Cluj - Kopenhagen 2 - 0

In een aangename eerste helft viel er verrassend genoeg geen doelpunt. De wedstrijd ging goed over en weer, maar bij de afwerking liep het telkens mis. Na de pauze lukte doelpunten maken dan toch voor de thuisploeg. Juan Culio schoot de openingstreffer op mooie wijze binnen. Kopenhagen probeerde direct na deze treffer terug te komen in de wedstrijd, maar kreeg een kwartier voor tijd het deksel op de neus. Invaller Lacina Traoré zette de 2-0 eindstand op het bord.