Schöne hoopt het WK nog te halen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Schöne hoopt het WK nog te halen

Lasse Schöne, de sterke middenvelder van NEC Nijmegen, hoopt dat hij het WK kan halen. De Deen scheurde de kruisbanden van zijn linkerknie volledig af tijdens een training.

Vrijdag ondergaat Lasse Schöne een operatie waarbij er een nieuwe kruisband zal worden geplaatst. De Deense international zal zes tot negen maanden moeten revalideren. Toch lijkt de middenvelder in de regionale krant De Gelderlander optimistisch en wil hij koste wat het kost klaar raken voor het WK van volgende zomer in Zuid-Afrika.

"Met het oog op het WK wil ik zo snel mogelijk fit raken. Ik ga uit van zes maanden en niet van negen. Ik hoop dat ik op het einde van het seizoen nog wat wedstrijden zal kunnen meepikken. Ik zal zeker niet beweren dat ik geselecteerd zal worden voor de eindronde, maar de bondscoach (Morten Olsen, nvdr) heeft me gezegd dat als ik wedstrijdfit ben, het zelfs een voordeel kan zijn dat ik geen lang seizoen in de benen heb", aldus Schöne.

Schöne heeft al heel wat steunbetuigingen gekregen na zijn blessure maar die Olsen deed hem het meest. "Als ik rond een interland toevallig in Denemarken kon zijn, mocht ik zeker naar het spelershotel komen. Dan kon ik weer even bijpraten en bij de jongens zijn. Dat telefoontje voelde goed", besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties