Pelé vindt Maradona te onervaren als trainer

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Pelé vindt Maradona te onervaren als trainer
Foto: © SC

Pelé, de Braziliaanse topvoetballer van weleer, vindt Diego Maradona (foto) te onervaren als coach en vindt dat dat een van de oorzaken is waarom Argentinië het niet al te best doet op de weg naar het WK van volgende zomer in Zuid-Afrika.

Pelé, algemeen beschouwd als de beste voetballer aller tijden, was gisteren in Madrid. Hij voedde nog wat meer de discussie die is ontstaan rond de persoon van Diego Maradona als bondscoach van Argentinië. Zelf acht hij de ex-aanvaller niet rechtstreeks verantwoordelijk voor de mindere resultaten, wel de Argentijnse voetbalbond.

"We weten allemaal dat er destijds andere kandidaten waren voor de job met veel meer ervaring. Maradona heeft een risico genomen en betaalt daar nu de prijs voor. Een goede speler maakt ook nog altijd geen goede coach", aldus Pelé. De Braziliaan heeft het ook nog eens over de discussie wie er nu echt de beste speler ter wereld is geweest. "Mensen discussiëren altijd maar over ons wie de allerbeste was, maar voor mij is het Alfredo Di Stefano. Hij was de meest complete speler", aldus nog de Braziliaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties