Wenger: "Straf Witsel niet zwaar genoeg"

Nico Wieme
| 46 reacties
Wenger: "Straf Witsel niet zwaar genoeg"
Foto: © SC

Arsenal won dinsdag nipt met 2-3 op het veld van Standard. In de marge van die match liet Arsène Wenger verstaan dat hij de acht weken schorsing van Axel Witsel te weinig vindt.

Voor Arsène Wenger had de schorsing van Axel Witsel gerust wat zwaarder mogen zijn, zo liet de Arsenalcoach aan enkele Engelse journalisten weten. "Het is heel moeilijk om een gepaste straf te krijgen voor zulke tackles", zei Wenger.
 
De Fransman verwees daarbij ook naar Eduardo die achttien maanden langs de kant stond nadat Taylor van Birmingham een zware fout had gemaakt op de Braziliaan. "Onze speler was achttien maanden out terwijl Taylor maar drie wedstrijden geschorst werd." Witsel moet acht matchen brommen, maar mag wel met de reserven meespelen. "Het voetbal gaat maar traag vooruit in het vinden van een gepaste straf", aldus Wenger.

Niet alleen in België was de schorsing van de Gouden Schoen een groot gespreksonderwerp, ook over het Kanaal stond de jonge Luikenaar in de schijnwerpers. Engelse fans en journalisten verwonderden er zich over dat de man van de "horrortackle" op Marcin Wasilweski gewoon in de Champions League mocht spelen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties