Djurgården wint stadsderby

viki meeuwis

In Zweden werd afgelopen weekend de 23e speeldag op het programma.

In een vooruitgeschoven wedstrijd wist GAIS een klinkende overwinning op Gefle IF te behalen. In de vierde minuut opende Wanderson do Carmo de score na een goede pass van Mattias Lindström. Na de rust ging het doelpuntenfestival verder. Eerst zorgde Wanderson do Carmo voor een assist waardoor Eyjólfur Hédinsson kon scoren. Iets later was het weer aan do Carmo om voor een tweede doelpunt te zorgen. GAIS stond nu al met 3-0 voor. In de slotfase wist do Carmo zijn derde voor de avond te maken waardoor GAIS de drie punten op zak stak.

Halmstad won met 2-1 van Helsingborgs IF. Op het half uur kon Michael Görlitz de thuisploeg op voorsprong brengen. Na de rust zorgde Görlitz voor een goede pass waardoor Anselmo Nascimento kon scoren. Marcus Lantz kon nog tegenprikken voor de bezoekers.

Zondag stond het duel tussen Brommapojkarna en Djurgården op het programma. Het leverde de bezoekers de drie heel welkome punten op. DIF begon meteen goed en liet Brommapojkarna nooit echt in de wedstrijd komen. Op het half uur viel het eerste doelpunt. Hrvoje Milic kreeg de bal te pakken in de zestien en wist goalie Lekström te verschalken. Na de rust kreeg Christer Youssef een geweldige kans. Keeper Lekström was ver uit doel gekomen waardoor Youssef de bal in een open doel kon schieten. Kort daarop tekende Youssef eveneens voor de derde goal. Nieuwkomer Dan Burlin kon de 4-0 binnenwerken. Het enige tegendoelpunt kwam van Joakim Runnemo maar toen had Djurgården de zege al op zak.

Kalmar ging op eigen veld onderuit tegen Örebro. Tot twee keer toe zorgde een fout van de verdediging ervoor dat keeper Petter Wastå de bal moest laten binnengaan. Kim Olsen tekende voor beide doelpunten. Op het half uur kon Ricardo Santos tegenprikken. Na de rust kon Markus Astvald voor de 1-3 tekenen waardoor Örebro de zege binnenhaalde. Door dit verlies ziet Kalmar de kansen op de titel nog verder wegglippen.

IFK Göteborg ontving Hammarby. Het werd geen al te moeilijke match voor Göteborg maar Hammarby kreeg toch een paar goede kansen zonder echt voor dreiging te zorgen. Tobias Hysén wist iets voor het half uur twee keer te scoren waardoor de match eigenlijk gespeeld was. Pas na de rust probeerde Hammarby iets offensiever voor de dag te komen. Pech ook voor de thuisploeg want Hysén viel uit met een liesblessure. Hammarby moest in de laatste tien minuten nog verder met tien man nadat Andreas Dahl een fout beging op Sebastian Eriksson.

Trelleborg en Häcken deelden de punten. Trelleborg ging met een 1-0 voorsprong de rust in en na de pauze kreeg de thuisploeg een kadootje van de bezoekers in de vorm van een owngoal. Tot overmaat van ramp pikte Johan Lind in de slotfase van de eerste helft zijn tweede gele kaart op waardoor de bezoekers nog een helft met tien man verder moesten. Häcken liet zich niet kennen en vocht terug. Via een strafschop wist John Chibuike de 2-1 binnen te werken. Vinicius Lopes kon uiteindelijk de gelijkmaker binnenwerken.