Spurs, Birmingham en Blackburn winnen

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Tottenham haalde zwaar uit tegen Burnley, mede dankzij de vier doelpunten van Robbie Keane. Blackburn en Bolton klopten respectievelijk Aston Villa en Birmingham.

Tottenham Hotspurs - Burnley 5-0

Robbie Keane stal de show in deze wedstrijd en zette Tottenham op de goede weg. Defoe ging na een licht contact tegen de grond, maar scheidsrechter Dean floot toch strafschop. Keane zette de strafschop om: 1-0. Burnley scoorde tegen via Flechter, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een schot van Jenas week af op Jordan en verdween in doel: 2-0. In de laatste twintig minuten ging Burnley helemaal kopje onder. Lennon kreeg alle tijd om voor te zetten en Keane schoot de 3-0 hoog in doel. Toen Keane alleen voor doel verscheen maakte hij zijn hattrick compleet. Niet veel later geraakte de onvermijdbare Keane opnieuw weg van zijn verdedigers en de bal ging tussen de benen van Jensen en via de paal binnen. Burnley blijft op verplaatsing (doel)puntenloos. Tottenham staat knap vierde in het klassement.

Blackburn Rovers - Aston Villa 2-1

Aston Villa klom al in de derde minuut op voorsprong. De bal werd doorgekopt naar Agbonlahor en hij maakte van de vrijheid gebruik om de 0-1 te netten, al was er wel wat geluk mee gemoeid. Agbonlahor raakte de bal verkeerd, maar zag die toch via de paal in doel rollen. Na een hoge bal van Nelson maakte Samba er van dichtbij 1-1 van. Toen Grella met een tweede gele kaart naar de kant moest zag het er niet goed aan voor Blackburn. Maar in de voorlaatste minuut kreeg Blackburn een strafschop na handspel van Richard Dunne. David Dunn zette de strafschop om en bezorgde Blackburn de drie punten.

Birmingham City - Bolton Wanderers 1-2

Ook in Birmingham - Bolton werd de nul al snel van het scorebord geveegd, na tien minuten viel hier het eerste doelpunt. Een inworp voor Bolton werd doorgekopt naar Cohen. Hij kwam los van zijn man en kopte de 0-1 fraai binnen. Bolton behield deze voorsprong lange tijd, maar zes minuten voor het einde kwam Birmingham toch langszij. Lee leed balverlies op de eigen helft en Phillip schoot na samenspel met Benitez in de linkerbenedenhoek binnen. Birmingham werd kort hierna alsnog koud gepakt. Taylor draaide een vrije trap tegen de paal. De rebound was voor Lee, hij demonstreerde een knappe balbehandeling en legde vervolgens simpel binnen: 1-2.