Analyse Bayern München moet rol opnieuw lossen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern München moet rol opnieuw lossen
Foto: © SC

Bayern München kreeg afgelopen weekend de kans om zich helemaal terug in de titeldebatten te knokken. Het verloor echter de topper bij Hamburger SV en staat bijgevolg slechts op de zevende plaats. HSV blijft leider samen met Leverkusen.

Leverkusen en HSV winnen dankzij één goal

Hamburger SV en Bayer Leverkusen zijn met 17 punten de koplopers in de Bundesliga en na dit weekend ook de enige twee teams die nog niet verloren. Leverkusen leek op bezoek bij staartploeg Köln op een gelijkspel af te stevenen, maar Simon Rolfes scoorde helemaal op het einde toch nog de 0-1. Daardoor begon HSV aan zijn match tegen Bayern in de wetenschap dat het moest winnen, wilde het aan de leiding blijven. Ook de ploeg van Bruno Labbadia had aan een goal genoeg om de zege binnen te halen. Mladen Petric maakte in de tweede helft de 1-0. Bayern zakt door deze nederlaag naar de zevende plaats op zes punten van het leidersduo. 

Ibisevic komt los, Hertha allerminst

Vedad Ibisevic (foto) scoorde vorig seizoen met de ogen dicht, maar tijdens de eerste zes competitiematchen van dit seizoen vond hij de weg naar doel nog niet. Zondag haalde hij tegen Hertha BSC de schade in. De spits deed de netten tot driemaal toe trillen. Hertha verloor met zware 5-1-cijfers en bengelt met drie punten helemaal onderaan. De nederlaag in Hoffenheim was al de zesde op rij. Hoffenheim staat na een moeilijk begin plots op de derde plaats met veertien punten.

Schalke 04 verzamelde tot dusver dertien stuks. Het boekte afgelopen weekend een derbyzege op bezoek bij Dortmund. Met Dortmund gaat het ondertussen niet goed. Het ambitieuze Borussia telt amper zes punten en staat dan ook op een teleurstellende vijftiende plaats.

Werder Bremen en Wolfsburg delen voorlopig de vijfde stek. Kampioen Wolfsburg hield de punten thuis tegen Hannover, Werder Bremen had aan de Weser weinig problemen met Mainz.

Eerste nederlaag Frankfurt

Frankfurt heeft zaterdag voor het eerst kennis gemaakt met de nederlaag. Stuttgart, nochtans een ploeg in crisis, kwam met 0-3 winnen bij Eintracht. Stuttgart heeft nu acht punten, Frankfurt verzamelde er al tien.

Borussia Mönchengladbach was goed aan het seizoen begonnen, maar sinds enkele weken loopt het toch heel wat minder vlot. Logan Bailly en co beten zondag in het zand bij promovendus Freiburg en staan voorlopig op de twaalfde plaats.

Daar worden ze vergezeld door Bochum. Dat won vrijdag al de degradatietopper tegen Nürnberg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties