Kalmar op titeljacht

viki meeuwis

Kalmar opende zaterdag de 25e speeldag in de Allsvenskan tegen IFK Göteborg. Als Göteborg aan de leiding wou blijven, dan moest het winnen van de landskampioen.

De bezoekers kwamen al snel op achterstand. Daniel Mendes stuurde een bal diep die Hjalmar Jonsson probeerde weg te werken maar werd daarin gestoord door Abiola Dauda. Die kreeg de bal wel te pakken en stuurde die achter Kim Christensen in doel. Göteborg kwam na de rust beter voor de dag. Een van de minpunten voor de bezoekers was het feit dat Sebastian Eriksson twee gele kaarten opliep en dus vervroegd mocht gaan douchen. Met nog een kwartier te spelen wist Theodor Bjarnason de bal naar Hannes Stiller te spelen die de gelijkmaker binnenwerkte. In de slotfase wist invaller Ricardo Santos een hoekschop, door Tobias Eriksson getrapt, in doel te werken. Kalmar pakt de drie punten en behoud zo nog steeds een kleine kans op de titel. In de Zweedse media werd ondertussen gemeld dat IFK Göteborg alles op alles wil zetten om de titel alsnog binnen te halen. Geruchten doen de ronde dat de 37-jarige Niclas Alexandersson zijn terugkeer zou maken bij Blåvitt.

Malmö
kende zondag weinig problemen met Hammarby. De thuisploeg won met 3-1. Het duurde tot net voor de rust voor het eerste doelpunt viel. Na een goede pass van Guillermo Molins wist Daniel Larsson de bal in doel te werken. Kort na de rust herhaalde de geschiedenis zich en kon Larsson wederom na een assist van Molins de 2-0 op het bord zetten. Pas in de slotfase kon Hammarby weerwerk bieden. Simon Helg kreeg de bal aangereikt door Magalhaes. Een laat doelpunt van Edward Ofere bracht de eindstand uiteindelijk op 3-1.

Trelleborgs
kreeg Helsingborgs op bezoek. Die wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. Het zag er lange tijd naar uit dat Helsingborg de drie punten op zak had maar op een kwartier tijd wist Trelleborgs het tij te keren. De 0-1 viel in de zevende minuut. Rasmus Jönsson wist een pass van Henke Larsson in doel te werken. De 0-2 viel op het half uur via Christoffer Andersson. Direct na de pauze kwam het eerste doelpunt van de thuisploeg via Andreas Wihlborg. Joakim Sjöhage wist in de 56e minuut de gelijkmaker binnen te werken met een lobbal. Diezelfde Sjöhage bracht Trelleborgs even later op voorsprong. In de slotfase wist Fredrik Jensen de drie punten veilig te stellen voor de thuisploeg. Het was de eerste keer na zijn knieblessure dat Henke Larsson de volledige partij kon uitspelen. Goed nieuws voor de nationale Zweedse ploeg dat binnen twee weken aantreedt tegen Denemarken in de kwalificaties voor het WK2010.