Broos: "Club heeft 40 procent kans"

Nico Wieme
| 35 reacties
Broos: "Club heeft 40 procent kans"
Foto: © SC

Donderdagavond speelt Club Brugge zijn tweede match in de Europa League op het veld van Toulouse. Hugo Broos bewaart geen te beste herinneringen aan de Franse topklasser, maar geeft zijn ex-ploeg wel kans op puntenwinst.

Toulouse schakelde in de voorronde van de Europa League het Trabzonspor van Hugo Broos uit na 1-3-winst in Turkije en 0-1-verlies thuis. “Wij hebben hen volledig gedomineerd, maar zij kwamen wel op 1-2 en speelden het uit op de counter. In de return hadden wij er ook 0-2 van kunnen maken”, nuanceert Broos de vertekende score in HNB.

 

“Toulouse is een typisch Franse ploeg: hun eerste bekommernis is de organisatie achterin. Aanvallend voetbal kan je het niet noemen. Ze hebben altijd zeven à acht mensen achter de bal én mensen die in hun eentje het verschil kunnen maken. Via topschutter Gignac, de infiltrerende Sissoko of de twee sterke backs, Fofana en M'Bengue”, waarschuwt Broos blauw-zwart.

 

“Club moet het heel georganiseerd aanpakken. Ik heb hier de beelden gezien van de match tegen Moeskroen: als Club zo speelt, wordt het weer 4-1 of 5-1. Voor zoveel ruimte heeft Toulouse geen pardon. Club zal scherper uit de hoek moeten komen”, aldus Broos.

 

Toch denkt de ex-trainer van o.a. Anderlecht en Club Brugge dat de West-Vlamingen kans maken tegen Toulouse. “Veel goede hoop heb ik niet, maar wij hebben er uiteindelijk ook gewonnen. Laat ons zeggen dat Club, dat ik momenteel minder goed ken dan Toulouse, veertig procent kans heeft om daar punten te rapen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties