WK U-20-D: Engeland vernederd door Ghanezen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20-D: Engeland vernederd door Ghanezen
Foto: © SC

Engeland mag zo goed als zeker een kruis maken over het WK voor spelers onder de 20 jaar. Ghana veegde de vloer aan met 'The Three Lions' met 4-0. Uruguay profiteerde door te winnen van zwak broertje Oezbekistan.

GHANA - ENGELAND 4-0

Ghana en Engeland werden omschreven als de twee sterke blokken in deze groep met Uruguay als de gevaarlijke outsider. Het lijkt er op dat Engeland zijn koffers zal mogen pakken want in het duel tegen de Ghanezen presteerde het land erg zwakjes. De Engelsen konden wel verzachtende omstandigheden inroepen want een aantal basisspelers moesten in het hotel achterblijven met een maagvirus. Engeland was wel als eerste gevaarlijk met een kopbal van Jonathan Obika op de dwarsligger. Van dan af was het allemaal Ghana wat de klok sloeg. Na een paar halve kansjes zette Dominic Adiyiah de Afrikanen op een voorsprong. Na de rust ging Ghana op zijn elan door. Andre Ayew knalde de bal vanop 25 meter snoeihard in de kruising: 2-0. Engeland was van het Lam Gods geslagen en kreeg niets meer klaar. Meer nog, in de laatste tien minuten dikten Ransford Osei en Adiyiah met zijn tweede van de avond de scoren nog aan tot een vernedering: 4-0.

URUGUAY - OEZBEKISTAN 3-0

Uruguay was gedurende de hele wedstrijd de betere van Oezbekistan. De blauwhemden kwamen ook als eerste dicht bij een openingsdoelpunt, maar Santiago Garcia zag zijn poging op de paal stranden. Even later mikte Mauricio Pereyra op de deklat vanop 35 meter. De verdiende goal voor de Zuid-Amerikanen kwam er dan net voor het halfuur via Nicolas Lodeiro die met een mooi schot de Oezbeekse doelman kon verschalken. Wat later zag het er dan helemaal benard uit voor de Oezbeken toen Roberto Rosetti na een drieste tackle niet anders kon dan Gulom Urunov uit te sluiten. Uruguay had in de tweede helft met een man meer geen moeite meer om de Aziaten af te houden en Jonathan Urretaviscaya en Garcia dikten de score nog aan tot 3-0. Laatstgenoemde trapte een strafschop ook nog op de staander.

STAND:

1. Ghana 6
2. Uruguay 6
3. Engeland 0
4. Oezbekistan 0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties