Vercauteren haalt uit naar internationals

Nico Wieme
| 12 reacties
Vercauteren haalt uit naar internationals
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren doet een boekje open over de Belgische Voetbalbond (KBVB). De ex-bondscoach is niet mals voor zijn vroegere broodheer.

In DM haalt Frank Vercauteren uit naar de KBVB. “Ik wilde al stoppen voor de Kirin Cup. De dag voor het vertrek hadden we maar twaalf spelers. Anderlecht en Standard hebben de nationale ploeg laten vallen met voorbedachten rade. Ze hadden een onderling akkoord”, beweert de Brusselaar.

 

Speler in de fout

Na het ontslag van Dick Advocaat vond bondsvoorzitter François De Keersmaecker dat de Nederlander nu maar zo snel mogelijk aan de slag moest gaan bij de Rode Duivels. “Hoe denk je dat de spelers reageerden?” vraagt Vercauteren. “Dan vraag je als trainer iets en dan denken sommigen: ‘Waar kom jij mee af, straks ben je hier toch niet meer’. Ik had er geen problemen mee dat de voorzitter zoiets zei, maar dan moet hij ook maken dat Advocaat inderdaad komt."

 

Ook bepaalde spelers krijgen een veeg uit de pan. “Waarom moet ik hier nog coach zijn?”, vroeg Vercauteren zich af na de nederlaag in Armenië. “Ik had aan Daniel Van Buyten (foto rechts) gevraagd om niet het duel aan te gaan als de keeper uittrapte. Maar hij gaat naar de eerste bal die komt, verliest het duel en ze staan alleen voor de goal. Sommige spelers wisselden ook gewoon van positie. Wesley Sonck en Moussa Dembele bijvoorbeeld. Sonck moest achter de spits spelen, ze draaiden het gewoon om.”

 

Straf voor Pocognoli

Over het incident met Sébastien Pocognoli krijgen we nu ook eens de andere kant van het verhaal te horen. “We spelen een oefenmatch op training en zouden Pocognoli laten invallen. Tot dan zou hij individueel trainen, maar hij stapte het gewoon af en wou niet naar buiten komen. Toen de dag erna hetzelfde gebeurde, beslisten we dat het beter was dat hij terug naar AZ ging. Ik wou hem laten terugkomen om hem in Armenië in de tribune te zetten. Dat was een grotere straf.”

 

Vanden Borre uitgesloten

Uiteindelijk belandde Anthony Vanden Borre (foto links) in de tribune, de schuld van de spelersgroep, vindt Vercauteren. “Anthony voelde zich niet goed. Na Spanje kreeg hij alle schuld, maar de ploeg heeft hem laten vallen. Ik had gevraagd om hem te helpen, te sturen, maar dat deden ze niet. Ze hebben hem laten stikken. Dat bedoel ik als ik zeg dat er geen team is. Anthony voelde dat hij uitgesloten werd. Hij kon vechten of vluchten en koos voor de vlucht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties