Collin voelt zich niet geviseerd door "onervaren" Stijnen

Collin voelt zich niet geviseerd door "onervaren" Stijnen
Foto: © SC

Stijn Stijnen besliste maandag (voorlopig) een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. De Clubdoelman haalde snoeihard uit naar enkele leden van de technische staf van de Rode Duivels. Philippe Collin voelt zich in ieder geval niet aangesproken.

Stijn Stijnen beweerde op zijn persconferentie dat hij het moeilijk had met leden uit de technische staf van de Rode Duivels die hun clubbelangen verkiezen boven het belang van de nationale ploeg. Een goed verstaander weet dat de Limburger daarmee Philippe Collin viseert. Collin is bestuurslid van Anderlecht én voorzitter van de Technische Commissie van de Belgische Voetbalbond.

"Ik laat deze beslissing voor zijn rekening. Ik heb nooit ruzie gehad met Stijnen", zegt Collin aan Sporza. "Misschien ziet hij mij als boeman, dat weet ik niet. Het zou jammer zijn als hij definitief zou afhaken. Hij is toch een van onze beste keepers. Dit is een verrassing voor mij. Ik had het echt niet verwacht. Misschien is iedereen de laatste tijd wat zenuwachtig of misschien doet hij dit naar aanleiding van wat Dick Advocaat heeft gezegd (die trok Stijnen in twijfel als nummer één van de Rode Duivels, red.)."

 

"Ik heb nooit twee petjes tegelijkertijd op. Als ik bij de Duivels ben, ben ik alleen met de Duivels bezig. Maar ik kan begrijpen dat Stijnen dit zegt. Hij is nog een jonge gast zonder ervaring. Ik zal geen polemiek starten. Ik heb nooit iets gezegd over de selectie. Ik kom daar niet tussen, dat is mijn taak niet. De trainer beslist en alleen hij. Dick is de baas", verklaart Collin.

"Ik denk niet dat de positieve sfeer hierdoor zal omslaan. Advocaat heeft dit al vaker meegemaakt. Hij zal dit wel op zijn manier oplossen. Advocaat is wel recht door zee, hij zal geen bochten nemen. Maar ik weet niet hoe hij zal reageren", aldus nog Collin. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties