Van Buyten geselecteerd voor Europees elftal

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Van Buyten geselecteerd voor Europees elftal
Foto: © SC

De goede prestaties van Daniel Van Buyten bij Bayern München zijn de voetbalkenners niet ontgaan. De Rode Duivel werd beloond met een plaats in het ‘Europees elftal van de maand september’.

Van Buyten werd door de journalisten van de Europese voetbaltijdschriften van ESM, voor België is dat Sport/Voetbalmagazine, in de verdediging gezet naast Ashley Cole, Dani Alves en John Terry. Thomas Vermaelen, die andere goede Belg in het buitenland, kreeg geen selectie.

Real Madrid en Barcelona walsten door de Primera Division en dat is ook te merken aan het elftal. Zowel Real als Barcça hebben drie pionnetjes in het team staan.

Het ESM is een samenwerkingsverband tussen Europese voetbaltijdschriften. De aangesloten leden die hun stem uitbrachten zijn Sport Express (Rusland), Don Ballon (Spanje), Sport/Voetbalmagazine (België), World Soccer (Engeland), Kicker (Duitsland), A Bola (Portugal), Tipsbladet (Denemarken) en ELF Voetbal (Nederland).

Het elftal van de maand (tussen haakjes het aantal stemmen):

 

Iker Casillas (Real Madrid/3) – Ashley Cole (Chelsea/4), Dani Alves (Barcelona/5), Daniel Van Buyten (Bayern München/4), John Terry (Chelsea/5) – Kaka (Real Madrid/3), Lionel Messi (Barcelona/4), Stevan Jovetic (Fiorentina/3) – Antonio Di Natale (Udinese/4), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/7), Zlatan Ibrahimovic (Barcelona/4)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties