Favre schiet met scherp naar Herthatop

Nico Wieme
| 0 reacties
Favre schiet met scherp naar Herthatop
Foto: © SC

Acht dagen na zijn ontslag als coach van Hertha Berlijn heeft Lucien Favre ongemeen hard uitgehaald naar de bewindvoerders van zijn voormalige werkgever.

Vooral voorzitter Werner Gegenbauer en manager Michael Preetz moesten het ontgelden. “Hertha heeft het ontslag van Dieter Hoeneß niet verwerkt. Dat heeft mijn werk er moeilijker op gemaakt", zei Lucien Favre op een zelf georganiseerde persconferentie.

 

Favre uitte kritiek op de transferpolitiek van de club. “Het was slechts een kwestie van tijd dat ik tegen een muur zou rijden. Ondanks enkele uitgaande transfers heeft Hertha bijna niemand binnengehaald. Ik heb te veel compromissen gesloten en dat zijn fouten. Ik had meer op mijn strepen moeten staan. Hertha moet komende winter investeren. Niet 500.000 euro, maar wel tien miljoen.“

 

Hertha trok wel Artur Wichniarek aan, een 32-jarige aanvaller. Daarvan wil Favre zich distantiëren. “Men kan een ploeg niet met ideeën van verschillende personen bouwen. Transfers waren in Zwitserland altijd mijn sterke punt. Ik trok alleen spelers aan die een perspectief bieden op doorverkoop.” Wichniarek was dat met zijn hoge leeftijd duidelijk niet.

 

Het bestuur van Hertha Berlijn beraadt zich nu over verdere stappen tegen haar ex-coach. Het wil Favre een boete opleggen omdat hij nog altijd contractueel verbonden is aan de club. De maximumstraf, het inhouden van de rest van zijn loon, hangt hem nu als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Hierdoor zou Favre goed één miljoen euro aan zich zien voorbijgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties