Mulder wil zich verzoenen met Advocaat

Nico Wieme
| 24 reacties
Mulder wil zich verzoenen met Advocaat
Foto: © SC

Tussen Jan Mulder en Dick Advocaat zit er sinds het EK2004 een serieus haar in de boter.De Robbenwissel zat de analist heel hoog en hij sprak er zelfs van om "Advocaat te stenigen", iets wat bij de ex-bondscoach van Oranje in het verkeerde keelgat schoot.

"Ophangen! Eigenlijk vind ik: stenigen." Dat waren de niet mis te verstane woorden van Jan Mulder na afloop van de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Tsjechië op het EK 2004. Achteraf zei Mulder dat hij dit ironisch had bedoeld en dat iedereen overdreef in zijn kritiek op Dick Advocaat.

Dat was in ieder geval niet de interpretatie van de Hagenaar zelf. Zondag belde Studio Voetbal op de NOS Advocaat op, terwijl Mulder in de studio zat. Beide heren zegden elkaar kort goeiedag, maar na afloop van het programma vroeg de ex-Anderlechtspeler aan presentator Ton Egberts of hij hem het nummer van Advocaat wou bezorgen.

"Ik heb begrepen dat hij in trainingskamp zit voor de wedstrijd in Estland. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben stoorzender te zijn in de voorbereiding van de Rode Duivels. Dat wil ik Dick niet aandoen. Maar als hij terug is uit Estland, ga ik hem zeker eens bellen", zei Mulder aan HLN.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties