UEFA ziet wel wat in Beneliga

Yves Dekoning
| 58 reacties
UEFA ziet wel wat in Beneliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA ziet geen heil in een samenvoeging van meerdere competities. Wel zou ze open staan voor twee aangrenzende landen die hun competities willen samen organiseren.

Al vele jaren wordt er gesproken over het oprichten van een Atlantic League. Topploegen uit Schotland, België, Nederland en Scandinavische landen zouden dan samen in een competitie aantreden. Grootste voordeel zou zijn meer inkomsten (tv-gelden) en spelers naar een hoger niveau tillen.

De UEFA heeft laten weten dat het helemaal tegen een Atlantic League is. De Europese voetbalbond wil vermijden dat de nationale competities onthoofd worden. Ze hecht veel belang aan de verschillende nationale competities.

De UEFA zou wel wat zien in het samenvoegen van competities uit buurlanden. Daarmee wordt in de eerste plaats gedacht aan Zwitserland en Oostenrijk. Ook België en Nederland zouden in de toekomst eventueel mogen samengaan. Maar momenteel zou daar geen draagvlak voor zijn. Misschien kunnen de uitspraken van de UEFA de gesprekken over de Beneliga wel terug doen opflakkeren. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties