Bendtner valt in eigen land in de prijzen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bendtner valt in eigen land in de prijzen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicklas Bendtner, spits van Arsenal, is in zijn vaderland Denemarken uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Bovendien kreeg hij ook nog eens de prijs voor Doelpunt van het Jaar.

Nicklas Bendtner, momenteel uitgeschakeld door liesklachten, viel dik in de prijzen gisterenavond in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hij werd er uitgeroepen tot Deens Voetballer van het Jaar en zijn treffer met de nationale ploeg in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal (1-1, nvdr) werd bekroond met de titel van Doelpunt van het Jaar.

"Ik vind deze prijs een geweldige eer. Ik wil iedereen bedanken die op mij stemde. Ook wil ik mijn ouders, Arsène Wenger en mijn ploegmaats bedanken. Zonder hun hulp had ik hier niet gestaan om mijn prijs in ontvangst te nemen", aldus Bendtner die de clichés niet schuwt.

Bendtner was niet de enige die in de spotlights stond. Deens bondscoach Morten Olsen werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar omdat hij de nationale ploeg naar Zuid-Afrika kon loodsen en voormalig doelman Peter Smeichel is de zesde speler in de Deense voetbalgeschiedenis die kon toetreden tot de Hall of Fame van het Deense voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties