KVV.Zelzate pakt een punt op Adegem

Hendrik De Vriesere

KVV.Zelzate had een droomstart want na amper twee minuten stonden ze op voorsprong. Althans de thuisploeg veel pech had in de afwerking Annicaert trof ens de paal, en daarna werd zijn doelpunt afgekeurd. et was een gevleide punt voor de bezoekers.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor KVV daar in de tweede minuut, Mathieu Ost op rechts de bal veroverde, zijn broer Christophe vrij zag opduiken in de grote backlijn, deze bediende en de 0-1 stond op het scorebord. Hopend, dat deze start het vertrouwen zou aanwakkeren, konden we alleen maar constateren dat na dit openingsdoelpunt het middenveld terug werd prijs gegeven aan de tegenstander. De betere kansen waren dan ook voor Adegem en dat resulteerde, in de gelijkmaker. Joren Hebberecht werd foutief aangepakt, zijn opponent maakte daar gretig  gebruik  van om op rechts door te gaan, zette voor en Savat tikte de  bal tegen de touwen, 1-1. Bij een poging van Mathieu kon de keeper de bal in hoekschop verwerken. Met nog een vijftal minuten te gaan, miste Joachim Hebberecht de interceptie en zijn belager,  Annicaert kon alleen op Frederique De Vleesschauwer afgaan, deze deed zijn reputatie van goalgetter alle eer aan en schoof de bal onhoudbaar binnen. Ondertussen was het fel beginnen regenen en werd de rust bereikt met een 2-1 achterstand.

Na de rust probeerde KVV de bakens te verleggen.  Hakim Boucheta(61’) had de voetbalgoden niet aan zijn zijde toen hij met een halve draai de bal via de paal en keeper in hoekschop zag verdwijnen. Ook Frederique moest nog eens gevat tussenkomen en kon de alleenstaande tegenstander met de voet het scoren beletten. KVV probeerde meer en meer werkkracht te etaleren, er was een goede reflex nodig van de Adegemse keeper op schot van Christophe,nadat hij zich omheen twee man had gewerkt. Jonas werd vervangen wegens kwetsuur en het was de ingekomen, Niels Cornelis die uiteindelijk voor de gelijke stand, na een mooie actie van Stephen Cox, zorgde. Door de wilskracht tijdens de tweede helft en enkele puike reddingen van de thuisdoelman kan dit gelijkspel gerechtvaardig worden maar aan het verwachtte niveau wordt de laatste weken zeker niet meer beantwoord.

Tom De Neve keek nog na de wedstrijd tegen een gele kaart aan, en is zodoende komende zondag geschorst daar dit de derde was.

Opsteling: Frederik De Vleesschauwer-Joachim hebberecht- Niko De Letter - Ennio Bogaert- Joren Hebberecht- Sam Soens- Christophe Ost-Mathieu Ost-Stephen Cox-Jonas Parmentier(78’Niels Cornelis)-Hakim Boucheta

clubnieuws :

Tom De Neve kon na de opwarming niet aan de wedstrijd beginnen, wegens een verrekking in de bil en werd vervangen door Niko De Letter. Waren eveneens nog niet beschikbaar: Kristof Janssens, zal voor de winterstop niet meer aantreden. Kevin Druwé, die deze week op controle moet bij de dokter en hoopt het licht op groen te krijgen om de trainingen te hervatten. Carl Ingels sukkelt met liesletsel.

Jonas Parmentier werd vervangen wegens letsel. Brecht Hoornaert kon niet invallen daar hij tijdens het warm lopen eveneens geconfronteerd werd met een verrekking in de bil.