Groep C: Real bijna zeker, Milan en Marseille in evenwicht

Steurbaut Kersten
| 6 reacties

Real Madrid staat na een zuinige zege tegen FC Zurich op een zucht van een Europese lente in de Champions League. AC Milan en Marseille hielden elkaar in San Siro in evenwicht.

AC Milan - Marseille: 1-1

AC Milan en Marseille begonnen sterk aan de wedstrijd. Marco Boriello was twijfelachtig met een knieblessure, maar opende na negen minuten al de score. De 27-jarige aanvaller kapte zich makkelijk voorbij Gabriel Heinze en schoof de 1-0 tussen de benen van Steve Mandanda tegen de touwen.

De reactie van de Fransen liet niet op zich wachten. Mamadou Niang zette zich door op de linkerflank en gooide het leer voor doel. Dida probeerde nog te ontzetten, maar bokste de bal recht in de voeten van Lucho Gonzalez. De Argentijn twijfelde niet en knalde het leer hoog in het lege doel.

De wedstrijd verwaterde en het was tot diep in de tweede helft wachten op nieuw doelgevaar. Brandao had de 1-2 aan de voet, maar de Braziliaan trapte voor een leeg doel onbegrijpelijk tegen de dwarsligger.

In een zinderende slotfase kon het winnende doelpunt aan beide kanten vallen, maar gescoord werd er niet meer. Boriello en Pato kwamen net tekort. AC Milan kroop een tweede keer door het oog van de naald. Een kopbal van Cissé spatte uiteen op de paal.

Real Madrid - FC Zürich: 1-0

Real Madrid boekte een zuinige maar eenvoudige zege tegen FC Zürich. Gonzalo Higuaín zorgde halfweg de eerste helft voor het enige doelpunt van de avond. Marcelo was voor rust nog dicht bij de 2-0, maar besloot op de paal.

Na 70 minuten maakte Cristiano Ronaldo zijn opwachting. De Portugees kreeg na een aanslepende enkelblessure zijn eerste speelminuten bij de Koninklijke sinds 30 september. Ronaldo probeerde zijn comeback nog op te luisteren met een doelpunt, maar aan vier pogingen had hij niet genoeg om de Zwitserse doelman Johnny Leoni te verschalken.

Real Madrid heeft over twee weken in Marseille genoeg aan een punt om door te stoten.(AN)