Vijf stadions azen op 10 miljoen

Vijf stadions azen op 10 miljoen
Foto: © SC

Vijf stadions hebben zich bij de Vlaamse regering kandidaat gesteld voor de organisatie van wedstrijden tijdens het WK 2018 of 2022. Dat maakte het ministerie van sport bekend.

De steden Brugge en Antwerpen dienden een kandidatuur in, net als de clubs AA Gent, Racing Genk en Germinal Beerschot. Voor Antwerpen zijn er dus twee kandidaturen: dat van de stad zelf, en dat van Germinal Beerschot, dat een stadion in eigen beheer wil.

Midden december zal de Vlaamse regering beslissen welke twee stadions een goedkope lening van 10 miljoen euro krijgen. Dat betekent nog niet dat die stadions effectief WK-wedstrijden mogen organiseren. Daarover beslist het organisatiecomité pas in 2013 als België het WK toegewezen krijgt, en dat in samenspraak met de FIFA.

Daarnaast voorziet de Vlaamse regering vijf miljoen euro voor zes oefencomplexen. In die stadions kunnen de WK-deelnemers in 2018 in optimale omstandigheden trainen. Zes clubs of steden stelden zich kandidaat: Westerlo, Mechelen, OH Leuven, Lokeren, Zulte Waregem en Sint-Truiden. Clubs die als speelstadion uit de boot vallen, maken echter ook nog kans in deze categorie.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties