Koster: "Dirar brak match open"

Nico Wieme
| 23 reacties
Koster: "Dirar brak match open"
Foto: © SC

Adrie Koster was blij dat Club na twee opeenvolgende nederlagen terug met een zege kon aanknopen tegen Charleroi, maar toonde zich niet tevreden over de kwaliteit van het spel.

“Dit was een moeizame overwinning”, begon Adrie Koster zijn perspraatje. “De eerste helft hebben we niet goed gespeeld. Een aantal jongens die de ploeg anders op sleeptouw nemen, zaten totaal niet in de match. Er waren veel slechte passes en er werd te veel breed gespeeld.”

 

Achterstand op Anderlecht

“Vooral voor de pauze was onze bezetting niet altijd even goed: we speelden te vaak met te veel mensen voor de bal. In de tweede helft zijn we beter gaan spelen. We creëerden dan ook veel kansen. Ik ben blij met de zege na twee nederlagen op rij. We moesten winnen tegen de Carolo’s om niet nog een grotere achterstand op Anderlecht op te lopen.”

 

Drie verdedigers

“Charleroi is voor Club niet de makkelijkste match, maar ook dat soort wedstrijden moet je kunnen winnen. In de tweede helft ben ik met drie achteraan gaan spelen om zo een mannetje meer op het middenveld te hebben”, verklaarde de Nederlander de wissel van Jeroen Simaeys.

 

Opvallend was dat de Clubcoach de match begon met Simaeys als rechtsachter. “Jeroen is een speler met enorme fysieke kwaliteiten. Ik wou gewoon zien hoe hij het er op die positie vanaf zou brengen. Ik heb hem tijdens de rust gewisseld omdat ik tegen tien man het middenveld stevig in handen wou nemen. Het opofferen van een flankverdediger was het logische gevolg.”

 

Gouden wissels

Koster was tevreden over de invalbeurt van Nabil Dirar. “Hij heeft mijn richtlijnen goed opgepikt en speelde als invaller een sterke tweede helft. Ik had Dirar nodig om de match open te breken. Als hij de bal had, gebeurde er iets.”

 

Ook die andere invaller, Dorge Kouemaha, maakte een goede beurt. De Kameroener was een constante gesel voor de Charleroidefensie en scoorde uiteindelijk het verlossende doelpunt. “Kouemaha is enorm balvast, die zet je niet zomaar van de bal. Zo iemand hadden we nodig tegen Charleroi dat na die rode kaart vooral aan verdedigen dacht”, aldus Koster. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties