Anderlecht verscherpt veiligheidsmaatregelen

Nico Wieme
| 8 reacties
Anderlecht verscherpt veiligheidsmaatregelen
Foto: © SC

Anderlecht neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb. Paars-wit kondigt verhoogde veiligheidsmaatregelen aan voor deze Europa Leaguematch.

Anderlecht kan zich woensdagavond plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Daarvoor volstaat een gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. De Brusselaars laten echter niets aan het toeval over en willen absoluut ongeregeldheden vóór, tijdens en na de match vermijden. Dat heeft alles te maken met het geweldadige gedrag van de Dinamoaanhang tijdens hun uitmatch bij Timisoara. Aanvankelijk bestrafte de UEFA de Kroaten hiervoor met het aftrekken van drie punten, maar in beroep kreeg Zagreb zijn punten terug.

Anderlecht zal voor deze Europese wedstrijd 160 controleurs en 140 stewards inzetten om de veiligheid te garanderen. De club beschouwt immers, net als de federale politie van Anderlecht en Brussel-Centrum, de wedstrijd als een risicomatch. De helikopter van de politie zal zo permanent contact houden met de commandopost van RSCA.


"De wedstrijd RSCA - NK Dinamo Zagreb is een risicowedstrijd en wij willen derhalve onveiligheid vermijden", zegt Stéphane Boillat, stadiondirecteur van het Constant Vanden Stockstadion. "Daarom zal de club, in samenspraak met de federale politie, alles in het werk stellen om ongeregeldheden in en rond het stadion te vermijden." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties