Dahmane: "Respect maar geen schrik voor Shakhtar"

Nico Wieme
| 11 reacties
Dahmane: "Respect maar geen schrik voor Shakhtar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt donderdag op het veld van Shakhtar Donetsk zijn vijfde wedstrijd in de Europa League. De Bruggelingen staan momenteel met zeven punten op twaalf tweede in groep J en willen daar over twee weken nog staan.

Donderdagavond om 19.00 uur speelt Club Brugge zijn vijfde Europa Leaguematch op het veld van Shakhtar Donetsk. Blauw-zwart heeft zijn lot volledig in eigen handen. Zelfs bij een nederlaag op het veld van de titelverdediger en een zege van concurrent Toulouse thuis tegen Partizan Belgrado heeft Club nog alle kansen op Europese overwintering.

 

Op de slotspeeldag ontvangt Club Brugge in het eigen Jan Breydelstadion Toulouse. Een zege tegen de Fransen of een gelijkspel met minder dan twee doelpunten brengt blauw-zwart altijd in de volgende ronde.

 

Mohamed Dahmane wierp zich bij Club de voorbije weken steevast op als dé supersub bij uitstek. De Algerijnse Fransman deed de matchen enkele keren in het voordeel van de West-Vlamingen kantelen en hoopt dat hij ooit een volwaardige kans krijgt van coach Adrie Koster.

 

“Het is inderdaad zo dat ik de laatste weken belangrijk ben geweest als invaller”, klinkt Dahmane zelfverzekerd aan de vooravond van de Europese wedstrijd bij Shakhtar. “We trekken met een half goed gevoel richting Oost-Europa. In aanloop naar deze match hebben we twee keer verloren. Tegen Charleroi knoopten we misschien net op tijd weer met de overwinning aan.”

 

Dahmane steekt zijn bewondering voor de laatste UEFA Cupwinnaar niet onder stoelen of banken. “Shakhtar is in principe een ploeg die zijn plaats heeft in de Champions League. We trekken met het nodige respect naar Oekraïne, maar we mogen niet bang zijn.”

 

Dahmane weet waarvoor Club moet oppassen. “Als Shakhtar ruimte krijgt op de counter, zijn ze levensgevaarlijk. Dat hebben we in de heenmatch mogen ondervinden. We moeten uitgaan van een goede organisatie en hen niet met open vizier bekampen. Anders zijn we er weer aan voor de moeite.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties