Dury: "Durf mij morgen niet in het centrum begeven"

De Nijs Michael
| 14 reacties
Dury: "Durf mij morgen niet in het centrum begeven"
Foto: © SC

Zulte Waregem ging zaterdag met het kleinste verschil onderuit tegen de buren uit Kortrijk. Trainer Francky Dury beseft dat de nederlaag hard aankomt bij de achterban van Essevee, maar anderzijds blijft de coach ook rustig.

"Onze eerste helft zaten we te veel vast in de duels", analyseert Francky Dury, "Terwijl wij vooral veel trainen op balbezit en het vrijzetten. Na rust heb ik dat wat bijgestuurd met Roelandts diep en om te proberen de tweede bal te recupereren, want Benteke trok die allemaal naar zich. Het ging beter, maar net op het moment dat we denken te kunnen scoren, scoort Kortrijk."
 
"Daarna liepen we achter de feiten aan", beseft de trainer in HNB. "We probeerden nog met enkele wissels, maar Kortrijk verdedigde strak. Ik zoek geen excuses, ik verloor vandaag tegen Kortrijk, net als in de heenronde en net als tegen Roeselare. Nul op zes tegen Kortrijk, dat wil zeggen dat ik mij morgen niet door het centrum van Waregem durf begeven."
 
"De regionale ploegen zijn tegen ons blijkbaar dubbel gemotiveerd", stelt Dury nog vast. "Je moet dit accepteren. Ik ben geklopt en moet de oudste trainer van eerste klasse feliciteren. Hij hoort dit niet graag, maar dit is de enige manier waarop ik hem vandaag kan kwetsen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties