Grote belangen in Romeinse derby

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Grote belangen in Romeinse derby
Foto: © SC

Er staat vanavond veel op het spel in de "derby della capitale" tussen AS Roma en Lazio. De Biancocelesti kunnen het vel van hun trainer Ballardini redden.

De druk op Lazio-trainer Davide Ballardini is bijna onhoudbaar. Zijn club kon sinds de tweede speeldag niet meer winnen en scoorde nog maar negen doelpunten in 14 wedstrijden. Bovendien werd Lazio afgelopen midweek uitgeschakeld in de Europa League na een 2-1 nederlaag bij Red Bull Salzburg. Lazio kan alvast niet beschikken over Ledesma en Pandev die door voorzitter Lotito op non-actief zijn geplaatst na een contractgeschil. Indien Lazio vanavond de boot ingaat zal trainer Ballardini zo goed als zeker vervangen worden door Sinisia Mihajlovic, de favoriet van de supporters. 

AS Roma, de thuisclub vanavond, is in betere doen de laatste tijd. In de competitie zijn de Giallorossi met 10 op 12 in stijgende lijn en ook in de Europa League is de club gekwalificeerd voor de 16de finales. Bovendien is boegbeeld Franceso Totti nog maar net terug na een blessure. Roma zal vanavond aantreden in een offensieve 4-2-3-1 formatie. 

Waarschijnlijke opstellingen:

Roma: Julio Sergio; Motta, Mexes, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro; Perrotta, Menez, Vucinic; Totti

Lazio: Muslera; Cribari, Stendardo, Radu; Lichtsteiner, Baronio, Matuzalem, Kolarov; Foggia, Zarate; Rocchi
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties